logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Bancile, mai flexibile in reesalonarea ratelor de credit Inapoi Valorificari Creante

25 noiembrie 2009

Presate de un numar in crestere al datornicilor si riscand sa ramana pe cap cu bunuri – garantii a caror executare le-ar aduce mai putini bani decat sumele imprumutate, bancile autohtone isi deschid usile clientilor care au dificultati la plata ratelor.

Variantele oferite de banci difera de la banca la banca deoarece nu exista un set de norme unitare ale Bancii Nationale a României (BNR) pe aceasta tema.

Ca urmare, clientii trebuie sa se prezinte in fata ofiterului de credite si sa isi spuna pasurile, aceasta insa inainte de a inregistra datorii catre banca mai mari de 30 de zile. “Facilitatile se aplica in cazul clientilor aflati in incapacitate temporara de plata, dar care doresc sa ramburseze in continuare creditul, potrivit posibilitatilor de care dispun. Ne referim la perioada de gratie pentru dobanda si/sau doar pentru principal, adica pentru o perioada clientul va fi scutit total sau partial de la plata ratelor, posibilitatea modificarii duratei creditului, a monedei creditului si posibilitatea de negociere a dobanzii pentru creditele existente, ambele masuri contribuind la reducerea ratei creditului”, spune Catalina Roman, reprezentant UniCredit Tiriac.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.