logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Judecatorii si Registrul Comertului blocheaza fuziunile si achizitiile Inapoi Valorificari Creante

16 Noiembrie 2009

Oficiul National al Registrului Comertului a revenit saptamâna trecuta sub administrarea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, legea votata de Parlament si aflata pe masa presedintelui la promulgare provocand polemici ample în rândul politicienilor.

Logic, de altfel, pentru ca Ministerul Justitiei pierde o vaca numai buna de muls (venituri de 40 de milioane în 2008). Pe oamenii de afaceri ii lasa însa reci batalia pe bani a politicienilor si birocratilor, ei pregatindu-se sa închida business-urile, mai ales în Bucuresti, unde pentru o simpla schimbare de sediu se dau termene în aprilie-mai 2010.

Cum criza nu era suficienta, relatia tensionata dintre mediul politic si judecatori a dat o grea lovitura companiilor private care activeaza în Ro­mania. Totul a început cu greva (pro­testul, cum il numesc ma­gistratii) declansata de judecatori. Ca urmare a protestului magistratilor, activita­tea ONRC si a Oficiilor Registrului Comertului de pe langa tribunale este grav afectata, fiind practic in im­posibilitate de a respecta termenele de eliberare a certificatelor de inre­gistrare si a certificatelor de men­tiuni cu documentele aferente, de 3 zile si respectiv 5 zile.

Potrivit MJ, in mai multe judete, judecatorii delegati se prezentau la Oficiul Regis­trului Comertului doar o data pe luna, cel mult de doua ori, pentru so­lutionarea cererilor de înregistrare. Rezultatul: 17.278 de dosare nesolu­tio­nate, cele mai multe fiind la Ofi­ciului Registrului Comertului de pe lânga Tribunalul Bucuresti – 6.327 do­sare. Dupa incheierea protestului, lucrurile pareau sa se rezolve, toate dosarele care au avut termen luna septembrie (aproximativ 10.000) au fost judecate in bloc pe 1 octombrie. Numai ca judecatorii s-au saturat de munca patriotica si au decis, dupa ce au judecat într-o singura zi mii de do­sare (ceea ce ne arata ca judeca­to­rul oricum nu face cine stie ce verificare ulterioara celei a referentului ONRC), ca nu mai pot analiza decât 100 de dosare pe zi.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.