logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Aflata in executare silita pentru datorii bugetare. SNLO vrea sa dea peste 50.000 euro pe masini inchiriate pentru sefi Inapoi Valorificari Creante

20 Noiembrie 2009

Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), care figureaza in evidenta statului ca fiind in proces de executare silita pentru datorii bugetare neachitate, va plati mai mult de 230.000 lei (53.000 euro) pentru inchirierea in acest an, pe o perioada de doua luni, a unor masini
destinate directorilor unitatii. Autoturismele, cu sau fara sofer inchiriat, vor fi folosite pentru transportul salaratilor cu functii din si de conducere, in vederea "coordonarii procesului de productie", noteaza Mediafax.
Societatea a incheiat in acest sens cu doua firme de transport contracte in valoare totala de 238.576 lei, fara sa organizeze o licitatie electronica pentru atribuirea contractului si fara anunturi publicate anterior. Criteriul indicat de SNLO pentru atribuirea contractului este "pretul cel mai scazut", in conditiile in care pentru cele doua contracte a primit cate o singura
oferta din partea firmelor castigatoare.
Proceduri similare au fost derulate de catre SNLO si in anii anteriori, pentru transportul persoanelor cu functii de conducere. Astfel, in martie 2007, societatea anunta ca intentioneaza sa inchirieze pe o perioada de trei ani autoturisme de teren sau oras, cu sau fara sofer, pentru transportul salariatilor cu functii de conducere, valoarea estimata a contractului de achizitie fiind de circa 2,35 milioane de lei. Cu aceasta suma puteau fi cumparate la acea data aproximativ 30 de autoturisme din clasa medie.
In noiembrie 2008, SNLO si-a anuntat intentia de a închiria, pentru un an, 17 masini particulare cu sofer pentru directorii unitatii, in schimbul unei sume de peste 600.000 lei.
Unitatea figureaza, in prezent, pe lista companiilor cu datorii la buget centralizata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), pentru care a fost începuta procedura de executare silita. Conform unui document guvernamental, SNLO a inregistrat anul trecut pierderi de 29,8 milioane lei.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.