logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Amenzi de peste 4,7 milioane de lei, pentru evaziune fiscala Inapoi Valorificari Creante

20 Octombrie 2009

In perioada 5 - 11 octombrie, Garda Financiara a desfasurat peste 3.800 de actiuni de control, in urma carora, au fost atrase la bugetul de stat sume care depasesc suma de 4,7 milioane lei si au fost confiscate bunuri in valoare de aproximativ 860 mii de lei, se arata intr-un comunicat de presa al Agentiei Nationale de Administrare Fiscale (ANAF).

De asemenea, dintre actele de control incheiate, 34 dosare au fost inaintate organelor de urmarire penala, pentru un prejudiciu care depaseste 3 milioane de lei, potrivit aceleiasi surse.

Potrivit ANAF,actiunile de control desfasurate de comisarii Garzii Financiare au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, precum si realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale.

Prejudiciu de peste 2,4 milioane de lei, in Constanta

O firma din Constanta a prejudiciat bugetul de stat cu mai mult de 2.400.000 de lei, reiese din verificarile efectuate de comisarii Garzii Financiare.

“In fapt, intr-o prima etapa, din verificari a rezultat ca societatea nu functioneaza la adresa de sediu social declarata iar reprezentantii legali ai acesteia se sustrag sistematic controlului.

In acest context, prin verificari incrucisate, comisarii Garzii Financiare au constatat ca acest agent economic a comercializat catre un numar de trei societati comerciale, cantitatea totala de 13.632 tone produse agricole de cultura (grau, porumb, orz, rapita si floarea soarelui), cu o valoare facturata de 8.448.508 lei.

Conform calculelor efectuate de comisarii Garzii Financiare, a rezultat ca reprezentantii societatii cuprinse in control au eludat la plata catre bugetul de stat obligatii fiscale (TVA si impozit pe profit) insumand 2.484.854 lei.

Avand in vedere modul cum a fost produs acest prejudiciu, pentru continuarea cercetarilor, a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta, se arata in comunicatul de presa.

Ceasuri de 2, 3 milioane de lei, confiscate in Arad

In urma unui control inopinat efectuat la o expozitie cu vanzare de ceasuri organizata de catre o firma aradeana, comisarii Garzii Financiare au dispus confiscarea unor marfuri a caror valoare cumulata depaseste suma de 2.300.000 lei.

In fapt, din verificari a rezultat ca, in cadrul acestei manifestari expozitionale cu caracter comercial, societatea in cauza a expus spre vanzare o importanta cantitate de ceasuri pentru care nu a putut prezenta documente de provenienta legal intocmite.

Fata de situatia constatata, in baza prevderilor Legii 12/1990 republicata, s-a procedat la sanctionarea contraventionala a societatii verificate cu amenda in cuantum de 20.000 lei. Totodata au fost confiscate un numar total de 723 de ceasuri aflate la vanzare, pentru care nu existau documente de provenienta, precum si suma de 3.150, provenita din vanzari efectuate anterior declansarii controlului.

Conform calculelor efectuate de comisarii Garzii Financiare, valoarea totala a bunurilor/sumelor confiscate se ridica la peste 2,3 milioane lei.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.