logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
ANAF: Amenzi de peste 2,8 milioane lei, in urma inspectiilor fiscale la firme Inapoi Valorificari Creante

19 Octombrie 2009

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a aplicat amenzi in valoare de peste 2,8 milioane de lei, ca urmare a actiunilor de control desfasurate in luna septembrie, la contribuabilii persoane juridice.

ANAF prin intermediul organelor de inspectie fiscala din cadrul structurilor teritoriale si centrale, a efectuat, in luna septembrie 2009, peste 6.500 de actiuni la contribuabili persoane juridice, din care:
- 2.329 inspectii fiscale partiale;
- 1.650 inspectii fiscale generale;
- 1.063 controale inopinate;
- 896 controale incrutisate;
- 583 cercetari la fata locului.

In urma constatarilor organelor de inspectie fiscala, au fost stabilite sume suplimentare la bugetul general consolidat in valoare de peste 400 milioane de lei.

Totodata, pentru deficientele constatate au fost aplicate peste 1.300 de amenzi contraventionale in valoare de peste 2.8 milioane de lei si au fost inaintate organelor abilitate in vederea continuarii cercetarilor, 150 sesizari penale pentru un prejudiciu de peste 160 de milioane de lei.

Principalele deficiente constatate, care au condus la calcularea de obligatii fiscale suplimentare si respectiv aplicarea de amenzi contraventionale si intocmirea de sesizari penale, au fost: sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, intocmirea incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile, nefunctionarea la sediul social declarat, inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip ”fantoma”sau efectuarea de tranzactii fictive.

Actiunile de control desfasurate de inspectorii fiscali au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, precum si realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.