logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
ANAF: Amenzi de peste 4 milioane lei, in urma inspectiilor fiscale la firme Inapoi Valorificari Creante

12 Noiembrie 2009

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a aplicat in luna octombrie peste 1500 de amenzi agentilor comerciali, in suma totala ce a depasit 4 milioane lei, pentru nereguli precum sustragerea de la plata taxelor si impozitelor sau tranzactii fictive.

ANAF, prin intermediul organelor de inspectie fiscala din cadrul structurilor teritoriale si centrale, a efectuat, in luna octombrie 2009, 6.588 actiuni la contribuabili persoane juridice, din care:
- 2.239 inspectii fiscale partiale;
- 1.860 inspectii fiscale generale;
- 963 controale inopinate;
- 854 controale incrutisate;
- 672 cercetari la fata locului.

In urma constatarilor organelor de inspectie fiscala, au fost stabilite sume suplimentare la bugetul general consolidat in valoare de peste 582 milioane lei.

Totodata, pentru deficientele constatate au fost aplicate 1.522 de amenzi contraventionale in suma totala de peste 4 milioane lei si au fost inaintate organelor abilitate in vederea continuarii cercetarilor 160 sesizari penale pentru un prejudiciu de peste 355 milioane lei.

Principalele deficiente constatate, care au condus la calcularea de obligatii fiscale suplimentare si respectiv, aplicarea de amenzi contraventionale si intocmirea de sesizari penale, au fost: sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, intocmirea incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile, nefunctionarea la sediul social declarat, inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip ”fantoma”, efectuarea de tranzactii fictive.

Actiunile de control desfasurate de inspectorii fiscali au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, precum si realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.