logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
ANV: Fraude de peste 1,2 milioane de lei, din operatiuni vamale Inapoi Valorificari Creante

02 Noiembrie 2009

In perioada 19-23 octombrie, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) a desfasurat aproximativ 2000 de controale, aplicand amenzi de peste 1 milion de lei si confiscand bunuri in valoare de aproximativ 275.000 de lei, potrivit unui comunicat de presa al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Din totalul operatiunilor, aproximativ 1.300 au fost operatiuni vamale, peste 300 de misiuni fiind efectuate de echipele mobile. De asemenea, 7 inspectii fiscale au avut ca obiect produse accizabile si 320 actiuni de supraveghere au avut ca obiect produse accizabile.

“Referitor la operatiunile vamale, ANV a desfasurat un numar de 1.241 actiuni avand ca obiect reverificarea declaratiilor vamale, iar 56 au privit activitatea de control ulterior. S-au constatat un numar de 43 fraude in suma de 1.275.966 lei, pentru care s-au aplicat sanctiuni in valoare 20.000 de lei”, reiese din comunicatul de presa.

Potrivit informatiilor, in cadrul acestor operatiuni, s-au incheiat 133 de procese verbale, s-au confiscat bunuri de peste 270.000 de lei si s-au aplicat amenzi de peste 1 mililon de lei.

„In domeniul produselor accizabile, au fost finalizate 7 inspectii fiscale, in urma carora s-au calculat accize datorate in valoare de 136.500 lei, majorari dobanzi si penalitati in suma de 54.932 lei. De asemenea, au fost aplicate amenzi in valoare de 4.000 lei”, se mai arata in comunicatul de presa.

In aceeasi perioada, inspectorii vamali au finalizat 2 actiuni pentru depistarea marfurilor susceptibile de a incalca un drept de proprietate intelectuala, fiind confiscate articole de imbracaminte si incaltaminte pentru care s-au aplicat sanctiuni in suma de 3.000 lei.

Totodata, inspectorii vamali au efectuat actiuni pentru depistarea marfurilor periculoase pentru sanatatea si securitatea consumatorilor.
 


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.