logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
AVAS executa chiar si bun-platnicii Inapoi Valorificari Creante

26 Noiembrie 2009

Deoarece nu a reusit sa recupereze de la marii datornici creante de peste 4 miliarde dolari, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a ajuns sa execute silit chiar si bun-platnicii.

In ciuda tentativelor disperate ale AVAS, majoritatea celor executati in acest mod isi recastiga dreptatea in instanta, unde obtin si deblocarea conturilor. Totusi, Romania libera a descoperit ca unele firme si chiar institutii de stat inca apar in evidentele Autoritatii ca avand conturile oprite, desi isi rezolvasera de mult litigiile cu AVAS.

Numai la tribunalul bucuresti avas are de-a face cu 1.090 dosare aflate pe rol, dintre care 618 au fost deschise in ultimele 19 luni. In 294 de spete AVAS este contestata pentru faptul ca a decis executarea silita si blocarea conturilor unor agenti economici, fara insa a fi avut suficiente motive sa o faca.
Insa printre firmele si institutiile de stat care figureaza in evidentele Autoritatii ca avand poprire pe conturi Romania libera a descoperit mai multe situatii in care respectivii agenti economici contrazic AVAS si sustin ca isi desfasoara activitatea normal, fara a avea conturile blocate sau datorii la bugetul de stat.
In primele noua luni ale anului in curs, AVAS a inregistrat cel mai mic procent din activitatea de recuperare a creantelor scoase la licitatie: 0,2%. Reprezentantii Autoritatii recunosc, intr-un comunicat transmis R.l., ca stadiul dramatic in care se afla incasarile are la baza actualul context
economic: “Desi AVAS a organizat licitatii pentru recuperarea creantelor, criza economica a influentat si acest domeniu, prin neprezentarea la licitatii a ofertantilor interesati”.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.