logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Bancile nu sunt interesate de legea falimentului persoanelor fizice Inapoi Valorificari Creante

12 Noiembrie 2009

Legea care i-ar pune la adapost de executarea silita pe clientii muritori de foame e repudiata de catre bancheri.

O lege care functioneaza cu succes in SUA si este prezenta aproape in toate legislatiile statelor din Uniunea Euro­peana este dezavuata in Ro­ma­­nia. Inspirat dupa cele­brul “Chapert 13″ american, pro­iectul de lege initiat de avo­catul Gheorghe Piperea zace in Parlament avand putine sanse de a fi luat in discutie mai devreme de martie 2010. In tot acest timp, multi dintre romani isi pierd slujbele si ajung sa nu mai aiba ce manca dupa nici o luna. Iar banca, in lipsa unei legislatii, ii are la cheremul ei putand ori­cand sa-i azvarle in strada, in plina iarna.

O ex­plicatie a faptului ca legea n-are sanse in Ro­mania vine din­spre lumea bancherilor. Ian­fred Silber­stein, presedin­tele Asociatiei Consilierilor Juridici din Siste­mul Financiar Bancar, e de pa­rere ca un asemenea act nor­ma­tiv, care a functionat si la noi in perioada interbelica, este bun, dar nu acum. In opinia lui Silberstein, legea ar lasa loc de abuzuri din partea debitorilor care dupa ce ar manca banii, s-ar grabi sa intre sub protectia legii falimen­tului personal. Cat despre contrac­tele draconice pe care banca le baga sub nasul clien­tilor, Silberstein consi­dera ca este vina celor care semneaza fara sa negocieze sau nu se duc la alte banci. Voalat, con­silierul juridic arunca si amenintarea: adop­tarea unei asemenea legi acum ar putea avea ca efect retragerea unor banci de pe piata romaneasca.

In plus, sustine Silberstein, mai mult ca sigur creditarea ar deveni si mai dificila decat este in prezent, bancile ajungand sa cantareasca de mai multe ori un dosar inainte de a-l aproba. Proiectul de lege va primi in scurt timp si un punct de vedere oficial din partea ban­cherilor. Momentan, re­pre­zen­tantii Asociatiei Ban­cilor din Romania nu sunt interesati de proiect, avand alte prioritati.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.