logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Bancile straine isi mentin liniile de credit, dar vor instrumente de investitii adecvate Inapoi Valorificari Creante

19 Noiembrie 2009

Cele mai importante noua banci straine prezente în Romania si-au reafirmat, in cadrul unei intalniri la Bruxelles cu FMI si CE, angajamentul de a-si mentine liniile de creditare in Romania, dar au cerut in schimb noi instrumente de investitii pentru utilizarea fondurilor disponibile.

”La finalul lunii octombrie, expunerea bancilor straine in Romania a fost in general mentinuta la nivelul datei de referinta, martie 2009. In cateva cazuri insa, expunerea a scazut temporar sub nivelul agreat. Aceste banci si-au reafirmat intentia de a actiona pentru a-si indeplini angajamentul”, se arata intr-un comunicat al FMI. La inceputul acestei luni, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a precizat ca expunerea totala pe Romania a principalelor noua banci straine este la 98% din nivelul-reper de la finalul lui martie 2009.

FMI mentioneaza ca bancile au subliniat nevoia existentei unor instumente de investitii adecvate. La fel de important este faptul ca institutiile de creditare si-au respectat, pana la finalul lunii septembrie, angajamentul de a-si majora in continuare capitalul, astfel incat sa respecte nivelul indicelui de adecvare a capitalului (solvabilitatea) de peste 10% pe perioada implementarii programului, a mai anuntat FMI.

Cu aceeasi ocazie, institutia internationala a anuntat ca acordul cu Romania ramane in vigoare iar discutiile vor continua in urmatoarele saptamani. O noua misiune a FMI se va intoarce la Bucuresti dupa clarificare situatiei politice.

La intalnire au participal reprezentanti ai principalelor noua grupuri bancare prezente in Romania: Erste Group, Raiffeisen International, Eurobank EFG, National Bank of Greece, UniCredit Group, Société Générale, Alpha Bank, Volksbank si Piraeus Bank, precum si reprezentanti ai BNR, Comisiei Europene, FMI, BERD, Bancii Europene de Investitii, Bancii Mondiale, Bancii Centrale Europene si autoritati din tarile de provenienta ale entitatilor financiare.

Intalnirea din 18 noiembrie a fost precedata de cele din 26 martie si 19 mai, in cadrul carora bancile s-au angajat sa-si mentina expunerea in Romania, fapt ce a ajutat la evitarea adancirii crizei economice, mai mentioneaza FMI.

 


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.