logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Banii de la o banca falimentara vor putea fi recuperati in 20 de zile Inapoi Valorificari Creante

29 Octombrie 2009

Termenul de plata al compensatiilor catre deponentii unei banci care intra in lichidare va fi redus de la trei luni (peste 60 de zile lucratoare) la 20 de zile lucratoare de la data deschiderii procedurii de faliment, incepand cu sfarsitul anului viitor, potrivit Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar, institutia care garanteaza depozitele a 34 de banci de pe piata locala romaneasca.

“Incepand cu 31 decembrie 2010, termenul in care Fondul va incepe plata compensatiilor va fi redus la 20 de zile lucratoare”, se arata intr-un document al institutiei.

In acelasi timp, deponentii vor trebui informati asupra duratei efectuarii platilor si modalitatii de plata a compensatiilor in maxim 10 zile lucratoare, incepand cu aceeasi data. In prezent, publicarea acestor informatii trebuie facuta in 30 de zile calendaristice (21 de zile lucratoare) de catre Fond pe site-ul oficial si cel putin in doua ziare de circulatie nationala.

Obligatia de a publica aceste informatii revine si institutiei de credit ale carei depozite au devenit indisponibile, precum si institutiei de credit ce a fost mandatata pentru efectuarea platii compensatiilor. Deponentii garantati sunt exceptati de la aplicarea oricaror comisioane, taxe ori impozite pentru compensatiile primite.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.