logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Bank of Cyprus are blocate milioane de euro in terenul lui Padure din Colentina Inapoi Valorificari Creante

11 Noiembrie 2009

Terenul de 3,3 hectare din Colentina, pe care omul de afaceri George Padure, fost primar al sectorului 1, intentiona sa construiasca 1.500 de apartamente, este gajat catre Bank of Cyprus, dupa ce cipriotii au finantat achizitia acestui teren in urma cu doi ani.

Padure impreuna cu mai multi investitori belgieni au cerut intrarea in insolventa a firmei Sigma Proiect Development, in portofoliul careia se afla terenul, societate cu datorii de circa 18 milioane de euro la sfarsitul anului trecut.

"Terenul este gajat catre Bank of Cyprus Public Company Limited, pentru o suma principala de 14 milioane de euro si o suma aditionala de 2,8 milioane de euro", au declarat pentru ZF surse apropiate proiectului, citand un extras de carte funciara a proprietatii.

Omul de afaceri a refuzat sa comenteze pe aceasta tema, in timp ce reprezentantii Bank of Cyprus au declarat ca nu ofera informatii despre portofoliul de clienti al institutiei. Padure nu a mai inceput constructia locuintelor, pe fondul caderii pietei imobiliare, astfel ca banii investiti, atat de dezvoltatori, cat si de banca, sunt momentan blocati, in conditiile in care si piata terenurilor este inghetata.

Padure a declarat saptamana trecuta ca a solicitat intrarea in insolventa a firmei Sigma Proiect Development pentru a obtine un ragaz privind achitarea datoriilor, o parte fiind in interiorul grupului, in timp ce restul sunt catre banca finantatoare la achizitia terenului. Omul de afaceri nu a precizat la acea data despre ce banca este vorba.

George Padure a mai dezvoltat pe piata locala un ansamblu rezidential de mari dimensiuni, Metropolis Residence, format din 270 de locuinte in zona Pietei Chibrit din Bucuresti.

In prezent, la nivelul Bucurestiului numeroase terenuri destinate realizarii unor proiecte de locuinte sunt blocate, pe fondul scaderii vanzarii de locuinte, a preturilor si a economiei in general, fapt ce a provocat o stare de incertitudine atat in randul cumparatorilor si bancilor, cat si in randul dezvoltatorilor imobiliari.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.