logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
BCR: 23.000 de firme vor intra in insolventa in 2009, foarte putine se restructureaza Inapoi Valorificari Creante

10 Noiembrie 2009

Circa 23.000 de firme vor intra in insolventa in acest an, 15.300 de societati apeland deja la aceasta procedura in primele 9 luni din 2009, potrivit reprezentantilor BCR, care sustin necesitatea cresterii numarului firmelor care se restructureaza in detrimentrul celor care intra in insolventa.
Potrivit datelor prezentate de Dan Weiler, executive director - Corporate Finance&Investment Banking in cadrul BCR, la un seminar pe tema investitiilor in perioada de declin economic, in primele 9 luni ale anului, 15.300 de firme au intrat in insolventa, estimarile pentru intreg anul fiind de 23.000 de firme, cu aproape 60% mai multe fata de 2008. Din cele 15.300 de firme, doar 2,5%, adica circa 400 de societati, au intrat in reorganizare sau restructurare.

Comparativ, in 2008 un numar de 15.300 de firme au intrat in insolventa, fata de 8.300 in 2007.

"Multi dintre antreprenorii romani sunt in perioada de negare a problemelor pe care le au. Ei trebuie sa inteleaga ca mai bine elimini partile din afacere care nu merg bine, sigur ca unii vor pierde. In plus, achizitia unei companii in reorganizare ar fi o oportunitate foarte buna", a adaugat Weiler.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.