logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Case de vanzare la executari silite Inapoi Valorificari Creante

06 Noiembrie 2009

Sezonul executarilor silite in imobiliare este in toi, dar putine imobile isi gasesc musterii. Daca intrebati pe la banci sau faceti o vizita la primarii ori judecatorii, gasiti zeci de anunturi de acest fel. E o problema insa: multe sunt scoase la vanzare la preturi pe care cumparatorii le considera inca neatractive.

La inceputul lunii octombrie, Piraeus Bank publica, in pagina de “Finante Personale”, o lista cu 30 de imobile executate silit, majoritatea terenuri, dar si cateva apartamente cu 3 sau 4 camere, situate in mai multe orase sau localitati din tara. De-a lungul lunii trecute, practic n-a fost saptamana in care banca sa nu fi organizat licitatii de vanzare. Dar cumparatorii sunt inca scumpi la vedere, iar unele dintre licitatii raman fara ofertanti.
De exemplu, un teren de aproape 1.100 mp cu casa P±2, aproape de Bucuresti, la Samurcasi-Crevedia, scos la licitatie spre sfarsitul lunii, nu-si gasise pana ieri cumparator. De la banca am aflat ca locuinta, de 320 mp, este cam 85% construita, iar terenul este amplasat pe malul Lacului Buftea, cu o deschidere de 50 m spre lac, intr-o zona unde au mai construit si alti proprietari. Pretul la prima licitatie a fost de aproape 156.000 de euro. Daca punem la socoteala si TVA, pentru o persoana fizica pretul ar fi ajuns la 185.000 de euro. Reprezentantul bancii mi-a spus la telefon ca se va organiza o noua licitatie, dar, daca intre timp apare un cumparator cu o oferta interesanta, banca ar putea negocia direct.

In aceeasi lista de anunturi am gasit, in Bucuresti, un apartament de doua camere in zona Calea Grivitei. Locuinta a fost scoasa la vanzare pe 23 octombrie, iar pretul de pornire a fost 68.000 de euro. Apartamentul nu si-a gasit client, poate si pentru ca, la suprafata locuintei (aproximativ 48 mp), pretul pe metrul patrat sare de 1.400 de euro.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.