logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Ce variante ofera bancile pentru amanarea ratelor Inapoi Valorificari Creante

26 Noiembrie 2009

Variantele oferite de banci difera de la banca la banca deoarece nu exista un set de norme unitare ale Bancii Nationale a României (BNR) pe aceasta tema.

Ca urmare, clientii trebuie sa se prezinte in fata ofiterului de credite si sa isi spuna pasurile, aceasta insa înainte de a inregistra datorii catre banca mai mari de 30 de zile. “Facilitatile se aplica in cazul clientilor aflati in incapacitate temporara de plata, dar care doresc sa ramburseze în continuare creditul, potrivit posibilitatilor de care dispun. Ne referim la perioada de gratie pentru dobanda si/sau doar pentru principal, adica pentru o perioada clientul va fi scutit total sau partial de la plata ratelor, posibilitatea modificarii duratei creditului, a monedei creditului si posibilitatea de negociere a dobânzii pentru creditele existente, ambele masuri contribuind la reducerea ratei creditului”, spune Catalina Roman, reprezentant UniCredit Tiriac.

Si Millennium Bank ofera amanari, insa doar de pana la o luna. “Clientii pot solicita amanarea platii unei rate lunare. Creditorul trebuie sa anunte banca cu cinci zile inainte de data scadenta, sa nu aiba restante mai mari de cinci zile, fiind permise trei cererei de acest fel pe durata creditului. Rata restanta va fi platita odata cu ultima rata a creditului”, puncteaza ce trebuie facut oficiali ai Millennium Bank. La aceasta banca, pentru fiecare cerere de amânare clientul trebuie sa plateasca un comision de 50 de lei.

De la banca la banca, solicitantii trebuie sa dovedeasca faptul ca nu mai au venituri ori ca veniturile lor s-au diminuat considerabil. In functie de banca se cer: adeverinta de somaj, cartea de munca (din care rezulta ca solicitantul nu mai are loc de munca ori ca veniturile lui s-au diminuat), decizia de incetare a raporturilor contractuale cu angajatorul (demisie, incetare a contractului de munca cu acordul partilor, finalizarea unui contract de drepturi de autor etc.). Potrivit Dianei Tarus, director operational la brokerul de credite FinZoom.ro, exista mai multe variante oferite de banci. “Se poate amana plata intregii rate sau doar a principalului cu o perioada cuprinsa între una si trei luni, prelungirea perioadei de creditare sau, daca se mentine perioada creditului, marirea ratei cu sumele restante”, spune ea.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.