logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Comerciantii nu vor mai putea pretinde taxe de reziliere a contractelor Inapoi Valorificari Creante

26 Noiembrie 2009

Comerciantii nu vor mai putea pretinde consumatorilor taxe de reziliere a contractelor, potrivit unei masuri legislative adoptate de Senat. Astfel, puteti da in judecata si chiar cere despagubiri in instanta, in cazul in care comerciantii stipuleaza astfel de clauze in contract.
Senatorii au adoptat miercuri un proiect de modificare a Legii nr. 296/2004 privind Codul Consumului si a Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori, vizand crearea unui cadru legal care sa reglementeze strict interdictia comerciantilor de a stipula in contractele incheiate cu consumatorii unele clauze care sa anuleze sau sa limiteze dreptul la denuntare sau reziliere unilaterala.

“Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale”, se arata in propunerea legislativa adoptata de Senat.

De asemenea, a fost completata si anexa cuprinzand clauzele considerate ca fiind abuzive cu cele care restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau rezilia unilateral contractul in cazurile in care comerciantul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale sau a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale.

“Proiectul legislativ se traduce intr-un act de reparatiune morala pentru milioanele de romani care au ajuns in ultimii ani de zile, victime ale sistemului abuziv si incorect de pretindere a taxelor de reziliere a contractelor incheiate de consumatorii romani mai ales in domeniul internet-telefonie”, spune initiatorul acestei legi, senatorul Iulian Urban.
 


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.