logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Concurenta a avizat schema de ajutor de 220 milioane euro, pentru firmele afectate de criza Inapoi Valorificari Creante

15 Octombrie 2009

Consiliul Concurentei a avizat Proiectul de hotarare de guvern privind schema de acordare de ajutor de stat pentru sprijinirea societatilor afectate de actuala criza economica si financiara si a transmis notificarea acesteia Comisiei Europene.

„Obiectivul acestei scheme il reprezinta remedierea unor perturbari grave in economie cauzate de actuala criza economica si financiara. Ca urmare, se intentioneaza sprijinirea agentilor economici afectati de criza in vederea achitarii unor datorii catre institutiile publice, datorii comerciale sau salariale si pentru a le asigura o parte din disponibilitatile financiare necesare achizitionarii de materii prime, materiale si utilitati si finantarii unor proiecte de investitii absolut necesare in procesul de productie” a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Bugetul total al schemei este de aproximativ 220 milioane Euro, ajutoarele de stat putand fi acordate, in principal, sub forma de fonduri nerambursabile, imprumuturi in conditii preferentiale, subventii de dobanda, garantii, facilitati fiscale, esalonarea creantelor detinute sau preluate de entitatile publice, pentru a fi recuperate de acestea, fara perceperea de dobanzi.

In cadrul acestei scheme, pot beneficia de ajutoare in valoare de maxim 500.000 euro agentii economici aflati dificultate din cauza crizei aconomico - financiare, din toate sectoarele de activitate, cu exceptia pescuitului si productiei primare a produselor agricole.

Pentru a fi eligibili, solicitantii trebuie sa nu fie fost in dificultate economico-financiara la data de 1 iulie 2008, sa nu fi beneficiat de un ajutor de stat incompatibil care nu a fost inca recuperat etc. Totodata, trebuie sa prezinte autoritatii furnizoare o declaratie pe proprie raspundere cu privire la orice ajutor de minimis si orice ajutor in baza cadrului temporar, in suma limitata, primit in perioada 01.01.2008-31.12.2010.

Schema va fi pusa in aplicare dupa obtinerea aprobarii din partea Comisiei Europene si va desfasura pana la 31 decembrie 2010. Pentru implemetarea acesteia, implementarii prezentei scheme, autoritatile furnizoare vor trebui sa emita acte cuprinzand procedurile specifice.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.