logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Consiliul Concurentei investigheaza preluarea Ozone de catre Advent Inapoi Valorificari Creante

19 Noiembrie 2009

Consiliul Concurentei a declansat din oficiu o investigatie privind posibila punere in practica a operatiunii de concentrare economica prin care grupul Advent a preluat unele active ale Ozone Laboratories si unor afiliati ai acesteia inainte de obtinerea autorizariii Consiliului Concurentei.

In cadrul acestei investigatii, inspectorii Consiliului Concurentei au realizat o serie de inspectii inopinate la sediile partilor implicate.

„Este pentru prima oara cand se foloseste acest instrument, numit inspectie inopinata, in cazul unei operatiuni de concentrare economica. insa nerespectarea obligatiei de a nu implementa o concentare economica inainte de autorizarea acesteia de catre Consiliul Concurentei reprezinta o incalcare grava a regulilor privind controlul fuziunilor si achizitiilor. De aceea, Consiliul Concurentei va utiliza toate instrumentele disponibile pentru a se asigura ca agentii economici respecta aceste reguli” a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Ozone Laboratories si Perpetuem Limited, societati apartinand grupului Advent, au notificat Consiliului Concurentei operatiunea de concentrare economica prin care au dobandit controlul asupra unor active apartinand Ozone Laboratories si unor afiliati ai acesteia.

Conform dispozitiilor Legii Concurentei (nr. 21/1996) este interzisa punerea in practica a unei operatiuni de concentrare economica pana la emiterea unei decizii de catre Consiliul Concurentei. Pana la obtinerea deciziei din partea autoritatii de concurenta, agentii economici implicati pot lua numai acele masuri care nu sunt ireversibile si care nu modifica definitiv structura pietei.

In Romania, grupul Advent mai controleaza producatorul de medicamente Labormed Pharma SA si distribuitorul acestuia Labormed Pharma Trading , producatorul de vopsele Dufa Deutek SA si producatorul de caramizi Ceramica SA.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.