logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Deconectarea de la internet se va putea face fara ordin judecatoresc Inapoi Valorificari Creante

30 Octombrie 2009

Parlamentul European le da posibilitatea statelor membre sa deconecteze utilizatorii de la internet fara hotarare judecatoreasca daca acestia sunt suspectati ca descarca fisiere ilegal.

Membrii Parlamentului European au reusit pana acum sa voteze de doua ori Amendamentul 138, conform caruia deconectarea utilizatorilor de la internet se poate face doar in baza unei hotarari judecatoresti. Parea ca nu mai poate fi cale de intoarcere, ca drepturile utilizatorilor sunt cele care primeaza intotdeauna, dupa ce in luna mai a acestui an europarlamentarii si-au reafirmat dorinta ca lucrurile sa fie extrem de bine cantarite inainte de a lasa un cetatean european fara posibilitatea de a se informa de pe internet.
Amendamentul 138, adoptat de Parlament prin votul in plen de pe 24 septembrie 2008, prevedea ca “nu poate fi impusa nici o restrictie privind drepturile si libertatile fundamentale ale utilizatorilor finali in lipsa unei decizii prealabile din partea autoritatilor judiciare, in special in conformitate cu Articolul 11 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene in ceea ce priveste libertatea de exprimare si de informare, cu exceptia situatiilor in care este amenintata securitatea publica, situatii in care decizia poate fi ulterioara”.

“Accesul la net, crucial pentru drepturile fundamentale ale cetatenilor”
Saptamana aceasta insa, la presiunile exercitate de state precum Franta sau Marea Britanie (unde industria muzicala si cinematografica are un cuvant foarte greu de spus, iar legislatia in materie de protejare a drepturilor de proprietate intelectuala este foarte severa), Consiliul Europei a exclus acest amendament din Pachetul Telecom si l-a inlocuit cu un altul in care nu se spune nimic despre obligativitatea obtinerii unui ordin judecatoresc inainte de a se trece la deconectarea suspectilor.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.