logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Desi exista peste 12 mii de dosare nesolutionate la Registrul Comertului, Tribunalul Bucuresti sustine ca masurile luate sunt legale si eficiente Inapoi Valorificari Creante

20 Noiembrie 2009

La Oficiile Teritoriale ale Registrului Comertului, activitatea judecatorilor se desfasoara potrivit graficelor intocmite si nu exista cazuri de depasire a termenelor de eliberare, potrivit Legii nr. 359/2004, de 3 si 5 zile, comparativ cu Bucuresti, unde cele peste 12 mii de dosare pot fi solutionate chiar si pana in august 2010, a precizat  Oficiul National al Registrului Comertului(ONRC).

Conform datelor furnizate Avocatnet.ro, de ONRC, la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, la 18 noiembrie, erau inregistrate si nesolutionate un numar de 12.152 cereri, din care: 598 cereri de inregistrare pentru autorizarea functionarii cu termene de solutionare atribuite pana la data de 16 decembrie 2009 si 11.554 cereri de inregistrare pentru modificari ale actelor constitutive cu termene de solutionare atribuite pana la data de 12 august 2010.

Statisticile ne indeamna sa amintim ca, activitatea judecatorului delegat la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti este normata printr-o hotararare judecatoreasca, care prevede ca sedintele acestuia sa se desfasoara in zilele de luni, miercuri si joi, iar numarul de cereri pe fiecare sedinta nu depaseste 50 de autorizari si 100 mentiuni, in conditiile in care numarul mediu zilnic este de peste 400 de dosare.

In aceste conditii, Tribunalul Bucuresti, contactat de Avocatnet.ro, a mentionat ca „masurile luate de Adunarea Generala a Judecatorilor se incadraeza in dispozitiile legale si regulamentare si au avut ca finalitate buna organizare si funtionare a instantei, in conditiile supragalomerarii acesteia si a numarului insuficient de judecatori care functioneaza in cadrul tribunalului”.

Tribunalul Bucuresti a mai adugat ca judecatorii Sectiei a VI a Comerciala au formulat memorii ce vizeaza scoaterea judecatorului delegat de ORC inca din 2006, si inlocuirea acestuia cu un registrator comercial.

Situatia pare a fi departe de rezolvare nu pentru ca nu ar exista vointa, ci pentru ca situatia politica actuala nu lasa loc bunavointei. Prevederile constitutionale permit Executivului interimar sa adopte doar acte de de administrare a treburilor publice, sfera in care nu poate fi inclusa si modificarea cadrului legal in materia inregistrarilor in registrul comertului. In aceste conditii, agentii economici sunt nevoiti sa astepte fie consensul politic, fie termenele impuse de normarea activitatii judecatorului delegat la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Ministerul Justitiei raspunde situatiei cu o "solutie temporara", apeland din acest sens la capacitatea de mobilizare a parlamentarilor facand sapatamana trecuta, o solicitare la adresa Parlamentului, prin care cere acestuia sa preia sub forma unei initiative legislative solutiile propuse pentru inlocuirea judecatorilor delegati la Oficiile Registrului Comertului.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.