logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Doua firme controlate de Swisspor sting o datorie de 4,5 mil. euro prin cedarea unor active Inapoi Valorificari Creante

11 Noiembrie 2009

Swisspor ar putea prelua unele active, constand in terenuri, constructii si echipamente ale Matizol, in contul unei datorii de 19 milioane lei (circa 4,5 mil. eruo), ambele firme specializate in industria materialelor de izolatii, cu sediul in judetul Prahova, fiind controlate de grupului elvetian Swisspor. Propunerea va fi discutata de actionarii Matizol la 16 decembrie, potrivit unui anunt al firmei. Tranzactia de stingere integrala a obligatiilor de plata restante ale Matizol catre Swisspor se va realiza prin darea in plata a mai multor active mobiliare si imobiliare, cu o valoare de 14,2 milioane lei, stabilita in baza unui raport de evaluare.

Contactat de MEDIAFAX, presedintele CA al Matizol, Marius Golopenta, a afirmat ca suma datorata de companie este formata din imprumuturi si credite comerciale. Conform datelor publicate la Registrul Comertului, in actionariatul Matizol se regasesc cetatenii elvetieni Goerg Alpstag (35,9%) si Mugur Michael Winkler (14,57%), firma elvetiana K.S. Holding (16,5%), precum alte persoane fizice si juridice, care controleaza cumulat 27,3%. Alpstag detine 98,3% din capitalul Swisspor SA.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.