logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Firmele de leasing vand mii de bunuri recuperate: masini, iahturi si chiar cuptoare Inapoi Valorificari Creante

06 Noiembrie 2009

Presa economica de azi scrie despre firmele de leasing care au inceput sa vanda bunurile recuperate, Ministerul Finantelor care vrea sa se imprumute prin obligatiuni in valoare de 400 de milioane de euro sau despre factoringul care este o solutie posibila la blocajul generat de stat. Printre alte subiecte, pensionarii privati din ECE finanteaza gaurile din bugetele publice, iar AIPC vrea un evaluator independent pentru ofertele Rompetrol.

Firmele de leasing vand mii de bunuri recuperate: maşini, iahturi şi chiar cuptoare. Majoritatea firmelor publica pe site-urile lor ofertele, iar unele au infiintat chiar site-uri speciale pentru revanzare. Numarul total de recuperari a sarit de 10.000 de bunuri. Companiile de leasing incearca sa revanda mii de bunuri recuperate de la clientii cu probleme financiare, care nu şi-au mai putut plati ratele, avand in oferta de la maşini şi camioane pana la iahturi, vile, cuptoare de bucatarie sau echipamente pentru saloane de infrumusetare, scrie Ziarul Financiar.

Bugetul are nevoie astazi de 400 milioane de euro. Ministerul Finantelor vrea sa se imprumute astazi, prin obligatiuni in valoare de 400 de milioane de euro, emisiune anuntata miercuri seara, in conditiile in care tranşa a treia de imprumut de la Fondul Monetar International a devenit incerta. “E o procedura pe care Ministerul de Finante o face, e un fel de a se asigura. Sunt proactivi, asta e un lucru foarte bun. Suma de 400 de milioane nu este foarte mare pentru Romania, cred ca o vor ridica, depinde de cost”, a explicat Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, scrie Money.

Posibila solutie la blocajul generat de stat: Factoring, dar cu platile direct catre banci. Firmele care au de recuperat mari sume de bani de la stat nu-şi pot finanta activitatea, in contul creantelor, cu ajutorul bancilor sau al companiilor de factoring pentru ca statul plateşte cand vrea şi doar prin contul companiei din Trezorerie. Acest lucru ingreuneaza apoi recuperarea banilor de catre banci. Numarul firmelor care au incercat sa faca rost de lichiditati prin cesiunea creantelor fata de stat a crescut exponential in ultima perioada, scrie Bursa.
 


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.