logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Flamingo: emisiune de obligatiuni de 29 de milioane de lei Inapoi Valorificari Creante

23 Noiembrie 2009

Flamingo (FLA) va derula intre 3 decembrie si 12 ianuarie o ofertă de vanzare de obligatiuni cu maturitate de 5 ani, convertibile in actiuni, emisiune cu o valoare programata de 29 milioane lei si drept de preemtiune pentru actionari.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat vineri prospectul emisiunii de obligatiuni, potrivit unui comunicat al retailerului de IT, electronice si electrocasnice, remis, luni. „Recapitalizarea companiei, coroborata cu restructurarea datoriei catre furnizori, proprietarii de spatii comerciale si banci reprezinta modalitatea de iesire din criza, aprobarea de catre CNVM a emisiunii de obligatiuni aducand Flamingo cu un pas mai aproape de finalizarea acestui plan”, se mai spune in sursa citata.
Flamingo va emite 290 milioane de obligatiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei. Emisiunea de obligatiuni a fost aprobata de actionarii Flamingo la 17 august, insa a fost amanata de greva magistratilor si de un proces intentat de fondul de investitii QVT Fund.
Actionarii au prima optiune
Operatiunea se va derula in doua etape, in prima titlurile fiind scoase spre vanzare actionarilor Flamingo. In a doua faza, titlurile care au ramas nesubscrise vor putea fi cumparate atat de investitorii de pe piata de capital, cat si de actionarii care au participat la prima etapa de subscriere. Actionarii vor putea subscrie obligatiuni in valoare de cel putin 250.000 lei.
Titlurile emise vor fi oferite spre subscriere actionarilor existenti la data de 2 septembrie 2009, acestia putand subscrie titluri proportional cu actiunile pe care le detin, in perioada de preemptiune. Actionarii Flamingo vor putea subscrie obligatiunile in termen de 31 de zile.
Ulterior, investitorii de pe piata de capital, dar si actionarii care au participat la prima etapa a operatiunii vor avea cinci zile in care pot achizitiona obligatiunile ramase, insa valoarea subscrierilor minime ramane la nivelul din prima parte a ofertei.
Investitorii si actionarii care vor decide conversia obligatiunilor in actiuni vor beneficia de o dobanda de 37,973%, urmand sa primeasca cinci actiuni noi emise pentru o obligatiune convertibila. In schimb, obligatiunile pentru care nu va fi exercitata optiunea de conversie vor primi o dobanda de 10% pe an.
Posesorii obligatiunilor care nu au fost transformate in actiuni vor primi la scadenta cate 0,161 lei pentru fiecare obligatiune (principal plus dobanda aferenta capitalizata).
Dobanda aferenta pentru intreaga perioada de 5 ani este scadenta la oricare dintre datele de conversie, in cazul in care se opteaza pentru conversie, sau la maturitate.
Optiune pentru conversia obligatiunilor in titluri
Detinatorii de obligatiuni vor avea dreptul de a opta pentru conversia in actiuni in fiecare luna noiembrie din perioada 2010 - 2013.
Oferta de obligatiuni este intermediata de firmele de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment si UniCredit CA-IB Securities.
Flamingo, companie listata la BVB, are un capital social de 77,9 milioane lei, divizat in 779 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.
Investigatie cu privire la proprietarul Midfair Limited
Potrivit celor mai recente informatii remise BVB, cel mai mare actionar al Flamingo este fondatorul companiei, Dragos Cinca, acesta controland 25,19% din titluri. In actionariat se mai regaseste omul de afaceri Dan Adamescu, care detine indirect 17,5%, in timp ce firma Midfair Management Services detine 22% din actiuni. Midfair Management Services are sediul la etajul 5 al magazinului Unirea din centrul Capitalei, acolo unde are sediul si Nova Trade, companie controlata de Dan si Carmen Adamescu.
In prezent, CNVM face o investigatie pentru a afla daca Dan Adamescu este proprietarul Midfair Limited, din Cipru, care controleaza firma Midfair Management Services. Daca Dan Adamescu este proprietarul Midfair Limited, atunci omul de afaceri ar detine indirect 39,5% din actiunile Flamingo si va trebui sa lanseze oferta publica de preluare pentru restul de actiuni.
In actionariatul Flamingo se mai regasesc omul de afaceri Alexandru Ion Tiriac, cu 5,12%, si Flanco Holding, cu mai putin de 5% din capital.

 


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.