logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Infiintarea sectiilor specializate in insolventa, amanata pana la 31 decembrie 2010 Inapoi Valorificari Creante

12 Noiembrie 2009

Comisia juridica de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor a adoptat, saptamana aceasta, un amendament la o propunere legislativa care vizeaza modificarea Legii 85/2006 privind procedura insolventei, prin care termenul pentru infiintarea sectiilor specializate la nivelul tribunalelor a fost prorogat de la 17 ianuarie pana la 31 decembrie 2010, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului de justitiei (MJLC).

Amendamentul a fost sustinut de reprezentantii MJLC care au explicat ca instituirea unor astfel de sectii specializate presupune un termen mai mare pentru implementare, mai ales in actualul context economic care impune reducerea substantiala a cheltuielilor bugetare, inclusiv a celor din sistemul justitiei.

Modificarea legislativa prin care s-a decis infiintarea a 15 sectii specializate in insolventa la nivelul tribunalelor a fost operata de catre Parlamentul Romaniei, in urma unui amendament la legea de aprobare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.173/2008, propus de un membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor.

Totodata, prin acelasi amendament a fost instituit si un termen de 6 luni (care expira la 17 ianuarie 2010) pentru infiintarea acestor sectii.
La momentul respectiv, reprezentantii MJLC au sustinut, atat in comisiile de specialitate, cat si in plenul Parlamentului ca aceasta modificare nu este oportuna, in special din perspectiva termenului acordat pentru punerea in aplicare a masurii.

MJLC precizeaza ca aceasta propunere legislativa, completata in sensul prorogarii termenului pana la 31 decembrie 2010, urmeaza a fi supusa adoptarii plenului Camerei Deputatilor in perioada imediat urmatoare.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.