logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Jumatate din farmaciile din Romania risca sa ajunga in incapacitate de plata Inapoi Valorificari Creante

28 Octombrie 2009

Aproape jumatate din farmaciile din Romania risca sa ajunga pana la finele anului in incapacitate de plata a datoriilor catre furnizori sau catre buget, ca urmare a prelungirii termenului de incasare a facturilor de la casele de asigurari, potrivit Colegiului Farmacistilor din Romania (CFR), citat de Mediafax.
In Romania exista 4.000-5.000 de farmacii, individuale sau care fac parte din retele.

"In prezent, o treime din farmacii sunt in insolventa, iar in fiecare saptamana creste numarul de unitati date in judecata pentru recuperarea datoriilor de catre furnizori. Daca nu se va gasi o solutie, pana la finele anului, jumatate din numarul farmaciilor din Romania risca sa intre in incapacitate de plata", a declarat, miercuri, Ioan Uivarosi, secretarul general al Colegiului Farmacistilor.

El a explicat ca principala cauza pentru intrarea in incapacitate de plata o reprezinta extinderea termenului de incasare a facturilor de la casele judetene de asigurari, de la 90 zile la 180 zile.

Cea mai mare parte a datoriilor este acumulata din lunile iunie-iulie, insa exista si facturi neincasate pentru medicamente din programele nationale din perioada martie-aprilie, a mai spus reprezentantul Colegiului Farmacistilor.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.