logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Jumatate din salariul unui debitor rau-platnic este incasat de bancaJumatate din salariul unui debitor rau-platnic este incasat de banca Inapoi Valorificari Creante

09 Noiembrie 2009

Institutiile financiare pot cere firmei la care lucreaza un datornic sa le vireze chiar si 50 la suta din remuneratia acestuia, daca angajatul nu si-a platit ratele.

In ultima vreme, tot mai multi clienti ai bancilor refuza sa-si plateasca ratele, tocmai pe motivul ca este criza si nu vor pati nimic. De precizat ca aici nu ne referim la cei care sunt in imposibilitatea de a plati din cauza concedierii, ci doar la cei care nu platesc pe motiv de rea-vointa. In aceste conditii, în situatia creditelor negarantate cu un bun mobil sau imobil, bancile apeleaza la poprirea salariului debitorului. In cadrul popririi, instanta de executare ii trimite angajatorului o adresa, prin care-l informeaza de situatie.

„De la momentul primirii acestei adrese, angajatorul are obligatia de a plati un procent din salariul debitorului (procent ce nu poate depasi 50% din salariul net, conform articolului 164 alineat 4 din Codul Muncii) direct bancii creditoare”. Surse bancare spun ca poprirea este una dintre metodele frecvente de a-si recupera banii. „Nu putine sunt cazurile in care banci ca si a noastra a apelat la angajatorul debitorului pentru a-si recupera banii restanti”.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.