logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Kraft se pregateste sa puna lacatul pe fabrica din Brasov. 20 de angajati vor pleca Inapoi Valorificari Creante

23 Noiembrie 2009

Celebra ciocolata romaneasca Poiana se face in Bulgaria.

Fabrica Kraft Foods din Brasov a oprit productia la finele saptamanii trecute, iar compania americana a anuntat ca alti 220 de angajati din Romania vor fi disponibilizati incepand cu prima luna din 2010.

Majoritatea liniilor au fost transferate in Bulgaria, unde este produsa acum si ciocolata Poiana, cel mai puternic brand local detinut de Kraft.

Decizia Kraft de a renunta la fabrica din Brasov, anuntata la finele lui 2008, a dus la disponibilizarea a circa 440 de angajati ai companiei.

Dintre acestia, 67 de oameni si-au gasit pana acum un loc de munca la producatorul roman Rap Confectionery din Brasov, un fost furnizor de servicii al Kraft care a inchiriat in acelasi timp si o linie de productie de la compania americana.

Rap Confectionery, detinuta de omul de afaceri Radu Popeia, lucreaza in acest moment in locatia Kraft Foods din Brasov, insa din 2010 compania ar putea inaugura propria sa unitate de productie. In prezent Rap produce doar branduri ale Kraft, Smash si Chokotoff.

"Cei 220 de angajati care nu vor mai lucra la Kraft Foods incepand cu luna ianuarie vor beneficia de acelasi pachet compensatoriu pe care compania l-a dat si celorlalti disponibilizati", a declarat Doina Cavache, Corporate Affairs Manager al Kraft Foods Romania.

Costurile acestei restructurari nu au fost comunicate de companie, insa ele pot fi estimate la peste 1,2 mil. euro, tinand cont ca fiecare angajat va primi un pachet compensatoriu de minim 11 salarii, iar salariul mediu in fabrica era de 250 de euro. Kraft colaboreaza cu firma de consultanta in resurse umane BPI pentru a oferi asistenta angajatilor disponibilizati in gasirea unor noi locuri de munca.

Decizia de a inchide fabrica de ciocolata Poiana a fost explicata de reprezentantii Kraft Foods de lipsa optiunilor de extindere a unitatii in locatia din Brasov.

Fabrica Poiana a fost achizitionata de compania americana de la stat in anul 1994.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.