logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Legea medierii: solutia data devine executorie Inapoi Valorificari Creante

02 Noiembrie 2009

Comisia juridica, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor a aprobat proiectul de lege organica (PL-x 298/2009) care modifica si completeaza Legea nr. 192/2006, cu privire la mediere si organizarea profesiei de mediator.

Dupa adoptarea propunerii Comisiei juridice de catre plenul Camerei Deputatilor, s-a stabilit ca “in termen de o luna de la publicarea legii in Monitorul Oficial, vor avea loc alegeri pentru consiliul de mediere sub supravegherea si controlul Ministerului Justitiei. (…) Orice mediator autorizat care se regaseste pe Tabloul Mediatorilor va putea candida fara indeplinirea vreunui criteriu suplimentar”. Prin urmare, noile modificari vor permite accesul la functia de membru al Consiliului de Mediere, care nu mai este limitat de criterii impuse conform formulei de lege aflata in prezent in vigoare, de catre membrii Consiliului de Mediere. O alta modificare adoptata de catre Comisia juridica a Camerei Deputatilor prevede ca “in cazul in care conflictul a fost solutionat pe calea medierii, instanta va pronunta, la cererea oricareia dintre parti, o hotarare de expedient potrivit art. 271 din codul de procedura civila, care este irevocabila, acordul de mediere alcatuind dispozitivul hotararii. Hotararea de expedient pronuntata conform prevederilor prezentei legi constituie titlu executoriu”.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.