logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Mentinerea TVA si a cotei unice depind de reducerea cheltuielilor publice Inapoi Valorificari Creante

20 Noiembrie 2009

Cresterea impozitelor ar putea fi inevitabila in perioada urmatoare daca autoritatile nu vor face ajustarile necesare in sectorul public, lucru care ar putea impiedica relansarea cresterii economice, a declarat ieri Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.
„Sectorul privat a facut ajustarile necesare, care sunt foarte mari, in schimb cel public nu. Fara aceasta ajustare, risipa din sectorul public va continua. S-ar putea sa nu fie evitata cresterea impozitelor, ceea ce va impiedica relansarea cresterii economice“, a spus Croitoru, la un seminar. El a precizat ca nu este in favoarea cresterii ratelor de impozitare si nu sustine reducerea acestora intr-un orizont apropiat.
Secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Gratiela Iordache, spune ca mentinerea TVA si a cotei unice in 2009 a fost un efort pentru statul roman, dar majorarile taxelor ar fi „o mare greseala“, intrucat s-ar dovedi politici prociclice.
„Aceasta criza se poate dovedi o oportunitate pentru a reforma puternic, din punct de vedere economic si financiar , statul roman si finantele statului roman. Multe dintre cheltuielile statului roman, in special cele cu pensiile si salariile, sunt, in mod cronic, ridicate in Romania fata de ce ne permitem, fiind aproape dublu, ca pondere in PIB, fata de cat sunt in alte state ale UE. Aceasta criza ne poate da oportunitatea de a transforma statul dintr-o frana intr-un factor care sa contribuie la cresterea economica a Romaniei. Trebuie sa invatam din aceste lectii ale trecutului, pentru a evita politicile prociclice. Majorarile de taxe ar fi o mare greseala, pentru ca s-ar dovedi ca sunt politici prociclice si nu trebuie sa repetam greselile trecutului“, a explicat Iordache.
Reprezentantul MFP a spus ca pastrarea cotelor unice s-a produs in conditiile unor deficite ridicate si ale unor majorari in statele din regiune. Ea a precizat ca prima reactie a autoritatilor romane la manifestarea crizei actuale a fost incheierea acordului cu institutiile financiare internationale si ca, pe langa finantarea pe care acesta o presupune, sunt importante si conditionalitatile de la baza acordului, care sunt reperele oricarei strategii de dezvoltare ulteriora.
 


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.