logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
micro-credite,erste,fundatia centrul pentru dezvoltare economica Erste Group si Fundatia CDE lanseaza servicii de micro-creditare pentru antreprenorii din zonele rurale Inapoi Valorificari Creante

10 Noiembrie 2009

Good.bee Holding - societate mixta formata de Fundatia Erste si Erste Group - impreuna cu Fundatia Centrul pentru Dezvoltare Economica (CDE) intra pe piata serviciilor de micro-creditare din Romania, adresandu-se micilor antreprenori din zonele rurale si orasele mici neacoperiti inca de servicii bancare traditionale, se arata intr-un comunicat al companiei.
Serviciile financiare oferite de good.bee credit IFN SA. Vor fi disponibile prin intermadiul a 10 birouri regionale care acopera 21 de judete.

"In mod traditional, bancile sunt rezervate sau au un interes limitat in oferirea de credite micilor antreprenori", a declarat Anca Ciobanu, CEO Good.bee credit IFN SA.

"Experienta noastra in Romania arata ca exista un segment important de populatie, in special in zonele rurale si in orasele mici, care se incadreaza in aceasta categorie. Serviciile de micro-creditare oferite de noi se adreseaza in mod special acestei categorii", a mai spus Ciobanu.

"Cu aproximativ 45% din populatie traind in regiunile rurale si peste 8 milioane de oameni care nu au un cont bancar, Romania este o tara foarte importanta pentu noi - prima in care Good.bee isi incepe activitatile de micro-finantare", spune Sava Dalbokov, CEO of good.bee Holding Viena.

Noua companie este detinuta in proportie de 49% de Good.bee Holding si 51% de CDE, si un capital social de 3 milioane de euro. Tinta pentru finalul anului 2010 este acordarea de micro-credite de peste 15 milioane euro.

Activitatile eligibile finantarii includ agricultura, comert, productie mica sau servicii, microcreditele putand fi folosite pentru capital de lucru sau investitie. Plafonul maxim de creditare este de 50.000 euro pe o perioada ce nu poate depasi 5 ani, in functie de activitatea finantata si istoricul clientului.

Fundatia CDE are in prezent 4.500 de clienti si a acordat imprumuturi de 10 milioane de dolari.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.