logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Miliardarul turc Husnu Ozyegin stagneaza pe creditare, dar revine pe profit cu Credit Europe Inapoi Valorificari Creante

23 Noiembrie 2009

Credit Europe Bank, filiala locala a grupului financiar controlat de miliardarul turc Husnu Ozyegin, a trecut pe profit in trimestrul al treilea, pe fondul masurilor de reducere a costurilor, in timp ce soldul creditelor acordate a ramas constant.

"In trimestrul al treilea am intrat in profit si anticipam ca vom inchide anul pe profit, dar mai mic decat in 2008. Soldul creditelor acordate de banca este de 1,1 miliarde de euro, la care se adauga portofoliul de imprumuturi ipotecare, in suma de 360 de milioane de euro, pe care le-am externalizat la banca mama, in Olanda.

Astfel, soldul creditelor nu a scazut in 2009, ci a ramas stabil, mai exact imprumuturile noi s-au situat aproape la acelasi nivel ca rambursarile", a declarat Omer Tetik, prim-vicepresedintele bancii, citat de Mediafax. El spune ca banca si-a ajustat reteaua teritoriala, care a coborat de la 108 in decembrie trecut la 96 de unitati in prezent, iar pe viitor se va concentra pe deschiderea de agentii de mici dimensiuni. Pentru 2010, Tetik a precizat ca bugetul bancii nu este aprobat, dar anticipeaza ca pe creditare Credit Europe va creste mai repede decat piata, pentru care estimeaza un plus de 5%-7%, in timp ce depozitele vor avansa cu 10 - 15%.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.