logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
MJLC: Judecatorii de la ONRC vor fi inlocuiti cu registratori comerciali Inapoi Valorificari Creante

09 Octombrie 2009

Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti (MJLC) a elaborat proiectele de acte normative pentru modificarea regimului juridic al inregistrarilor in registrul comertului (ONRC), astfel incat acestea sa se faca prin prin intermediul registratorilor comerciali, se precizeaza intr-un comunicat emis de MJLC vineri.

MJLC a elaborat doua proiecte de acte normative care sa concretizeze in plan legislativ propunerea ministrului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, anuntata in data de 21 septembrie, in vederea inlocuirii judecatorilor delegati la ONRC cu registratori comerciali.

Primul proiect de act normativ prevede inlocuirea judecatorilor delegati la registrul comertului cu functionari ai registrului comertului. Al doilea proiect de act normativ prevede degrevarea judecatorilor delegati de toate activitatile administrative la registrul comertului si pastrarea in sarcina lor exclusiv a atributiilor jurisdictionale.

"Reforma privind regimul juridic al inregistrailor in registrul comertului trebuie operata cu prudenta, astfel incat activitatea registrului sa nu fie perturbata. Pe de alta parte, trecerea la inregistrarea prin registratori comerciali, care sa preia rolul judecatorilor delegati, presupune elaborarea statutului juridic al acestora, selectarea si crearea corpului profesional al registratorilor comerciali" a precizat MJLC. 

Acest proces implica, potrivit evaluarilor MJLC, un interval de timp de minimum 3 luni si maximum 6 luni, se explica in comunicatul MJLC

Modificarile legislative sunt impuse de contextul in care protestul magistratilor a condus la blocarea activitatii Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), in luna septembrie fiind amanate peste 20.000 de cereri depuse la ONRC.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.