logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Modificari in legislatia penala europeana Inapoi Valorificari Creante

27 Octombrie 2009

Dupa doi ani de negocieri, ministrii justitiei din tarile Uniunii Europene au ajuns la o concluzie comuna in ceea ce priveste drepturile procedurale ale suspectilor si invinuitilor din dosarele penale. Textele adoptate vor completa Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Desi specialistii in drept au cazut de acord cu privire la principiile care trebuie transpuse in legislatie, decizia finala apartine politicienilor.

Romania, initiatoarea uneia dintre deciziile adoptate, a fost reprezentata la reuniunea Consiliului Justitie si Afaceri Interne de la Luxemburg de catre secretarul de stat în cadrul Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, Alina Bica. Este pentru prima data când ministrii justitiei din statele membre au agreat texte care au scop îmbunatatirea cadrului drepturilor persoanelor în procedurile penale. Dupa esuarea negocierilor anterioare din 2007, ministrii si-au exprimat satisfactia si au subliniat ca aceste noi instrumente vor creste încrederea reciproca între statele membre ale Uniunii Europene. Odata adoptate, aceste texte vor completa drepturile prevazute în Conventia Europeana a Drepturilor Omului, la care toate statele membre sunt parte. „Foaia de parcurs” defineste o abordare graduala a UE si stabileste sase domenii prioritare. Aceste domenii includ dreptul la informatii privind natura si cauza acuzatiilor aduse învinuitului, asistenta si consiliere juridica sau comunicarea cu rudele, angajatorii si autoritatile consulare. Cu privire la dreptul la interpretare si traducere în cadrul procedurilor penale, ministrii au ajuns la un acord, urmând ca Parlamentul European sa transmita si opinia sa. Totodata, s-a agreat si Rezolutia privind modalitatea de implementare a propunerii de mai sus prin emiterea de recomandari sau folosirea de bune practici.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.