logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Munca la negru va fi pedepsita cu amenzi mai mari Inapoi Valorificari Creante

16 Noiembrie 2009

Amenzile aplicate angajatorilor care nu respecta prevederile legale ce reglementeaza incheierea contractului individual de munca au fost marite, printr-o modificare a Codului Muncii, publicata recent in Monitorul Oficial.
Legea nr. 331/2009 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 779 din 13 noiembrie 2009.

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea art.276 si completarea art.277 din Codul muncii, in sensul inaspririi cadrului legal privind sanctiunile aplicabile in cazul utilizarii muncii la negru de catre unii angajatori.

Astfel, de la data intrarii in vigoare a noilor prevederi, amenzile aplicate angajatorilor pentru munca la negru vor fi cuprinse intre 3000 si 4000 lei.

“Primirea la munca a persoanelor fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art.16, alin.(1), cu amenda de la 3.000 lei la 4.000 lei pentru fiecare persoana identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 100.000 lei;” , se arata in legea nr. 331/2009.

In prezent, cuantumul amenzilor aplicate pentru munca la negru se situeaza intre 1500 si 2000 lei, pentru fiecare persoana identificata. Totodata, daca angajatorul utilizeaza in mod repetat munca la negru, fapta acestuia constituite infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la 1 la 2 ani sau cu amenda penala.

Raspunderea penala revine, dupa caz, directorului, directorului executiv, administratorului, reprezentantului legal al angajatorului-persoana juridica, respectiv altei persoane imputernicite de catre angajatorul-persoana juridica, angajatorului-persoana fizica ori reprezentantului legal sau altei persoane imputernicite de catre angajatorul-persoana fizica.
 

 


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.