logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Noile reguli privind TVA aduc costuri suplimentare Inapoi Valorificari Creante

26 Octombrie 2009

Noile modificari ale Codului Fiscal referitoare la TVA vor aduce pentru mediul de afaceri noi obligatii de raportare si costuri suplimentare cu adaptarea sistemelor IT, a declarat pentru Business Standard Daniel Anghel, partener Taxe si Impozite Indirecte, PricewaterhouseCoopers România.

“Un studiu realizat de PwC anul trecut a aratat ca principalele provocari carora trebuie sa le faca fata mediul de afaceri din punctul de vedere al impozitarii indirecte sunt legate în principal de complexitatea reglementarilor, costul raportarilor, precum si instabilitatea cadrului legislativ.
Începând cu anul viitor, companiile vor trebui sa fie pregatite sa raspunda noilor reguli privind impozitarea serviciilor intracomunitare”, a declarat Anghel. Potrivit acestuia, “anticipând problemele practice pe care aceste schimbari complexe le vor genera companiilor, PwC România a dezvoltat o solutie automatizata în domeniul TVA, care sa usureze si sa accelereze procesul de consultare a noilor reguli, si sa ofere un grad sporit de confort cu privire la corectitudinea solutiei identificate”. În ceea ce priveste rambursarile de TVA, potrivit lui Daniel Anghel, acum un an, situatia era dramatica, pentru ca multe companii au fost la un pas de faliment din lipsa de lichiditati, iar statul întârzia platile.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.