logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Numarul restantierilor continua sa bata record dupa record Inapoi Valorificari Creante

06 Noiembrie 2009

Numarul clientilor individuali si al firmelor cu credite de peste 20.000 de lei care inregistreaza restante la plata ratelor a crescut cu 54%, in primele noua luni, la 214.960, fata de 138.078 restantieri la finele anului trecut, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
Numarul restantierilor a crescut in septembrie cu 3,6%, la 214.690, dupa ce coborase sub pragul de 200.000 in luna iulie, iar in ultimele 12 luni au avansat cu 77%. Numarul total al debitorilor a scazut in septembrie pentru prima data in ultimele 12 luni sub un milion de persoane, la 993.654.
Sumele restante la imprumuturile de minim 20.000 de lei au totalizat in septembrie 6,18 miliarde lei, in crestere cu 1,5% fata de august si aproape dublu comparativ cu finele anului trecut, potrivit raportarilor la Centrala Riscurilor Bancare (CRB), citate de Mediafax.
Creditele acordate si angajamentele asumate de institutiile de credit totalizau dupa primele noua luni ale acestui an 254 miliarde lei, similar cu nivelul de la finele anului trecut, dar in urcare cu 3,26 miliarde de lei fata cu august.
Astfel, ponderea restantelor in totalul sumelor datorate a fost de 2,43% in luna septembrie, neschimbat fata de luna anterioara, dar cu aproape un procent peste nivelul de la finele anului trecut, de 1,47%.
Creditele restante ale populatiei si firmelor de orice valoare totalizau la finele lunii septembrie 6,5 miliarde lei, de peste trei ori mai mult fata de perioada similara din 2008, iar ponderea acestora in soldul imprumuturilor a urcat de la 1,1% la 3,25%.

Sumele datorate, in crestere

Statistica bancii centrale indica o extindere a restantelor pe perioade foarte lungi, de peste 90 de zile, dar si o crestere semnificativa a sumelor datorate, a caror intarziere este de sub o luna.
 


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.