logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
O firma din Timisoara a prejudiciat statul cu aproape 2 milioane euro, prin evaziune fiscala Inapoi Valorificari Creante

19 Noiembrie 2009
O firma din Timisoara acuzata de evaziune fiscala, spalare de bani si fals in acte, a adus statului un prejudiciu de peste 1,8 milioane de euro, se precizeaza intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), emis joi.

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Timisoara- au dispus trimiterea in judecata a administratorului unei firme din Timisoara, pentru evaziune fiscala, spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

Adminstratorul fimei S.C. New Manhatan Investment SRL, nu a inregistrat in evidenta financiar contabila a acestei firme veniturile impozabile aferente unui contract comercial din iunie 2008. In baza acestei tranzactii a fost vandut catre o alta societate comerciala un numar de 20 parti sociale iar Kappler Frank Gunther si Andress Richard au vandut, catre aceeasi firma, instalatiile necesare pentru derularea activitatii de exploatare ape minerale, respectiv fabrica de imbuteliat apa si terenul aferent, toate in valoare de 11.5 milioane de euro.

Pentru a se pierde urma banilor incasati din acest contract, inculpata Demendy Aurora, fiind imputernicita de inculpatul Kappler Frank Gunther, a intocmit in fals documente contabile, in care a consemnat o serie de alte tranzactii, prin care sumele respective au fost transferate in conturile unei firmei siriene, uzand la banca de acte contabile false (contracte si facturi).

De asemenea, in activitatea sa, Demendy Aurora a fost sprijinita de Andress Richard care a transferat suma de 1milion de euro din contul sau personal in contul firmei administrate de Demendy Aurora, invocand achizitii fictive.

In aceasta modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 1.840.000 euro. In vederea recuperarii acestei pagube, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra a doua imobile apartinand inculpatei Demendy Aurora. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Timis.
 


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.