logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Onorarii minimale pentru avocati, impuse prin lege Inapoi Valorificari Creante

30 Octombrie 2009

Ideea unor onorarii minimale pentru avocati, impuse prin lege sau prin decizii ale organizatiilor profesionale, a revenit in actualitate, desi practica este considerata anticoncurentiala.

Privilegiul este solicitat si de avocati, in conditiile in care notarii continua sa aplice acest sistem de onorarii fara a fi sanctionati, iar alte meserii liberale, cum ar fi executorii judecatoresti, ar putea beneficia cat de curand de reglementari asemanatoare.

„Deocamdata am ridicat aceasta problema doar ca principiu, intr-o discutie cu presedintele Consiliului Concurentei. Nu vad insa de ce un astfel de sistem nu ar putea fi aplicat si in Romania din moment ce se aplica cu succes în Germania“, spune Constantin Parascho, director executiv al Uniunii Nationale a Barourilor din România.

Bariera de intrare in profesie

Consiliul Concurentei a interzis practicarea unor tarife minimale pentru onorariile percepute de avocati inca din 2002. „Stabilirea onorariilor minime restrange semnificativ libertatea practicienilor pro­fesiilor liberale de a concura prin pretul serviciilor prestate. De asemenea, reprezinta o bariera la intrarea in profesie, deoarece obliga pe cei aflati la începutul carierei sa nu coboare tariful sub un anumit plafon, limitand astfel numarul potentialilor clienti ai acestora“, explica Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.