logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Pasagerii companiilor aeriene falimentare vor primi despagubiri Inapoi Valorificari Creante

25 Noiembrie 2009

Pasagerii care au rezervat bilete de avion la companiile aeriene care au dat faliment ar trebui sa primeasca despagubiri, potrivit unei rezolutii votate, miercuri, de parlamentarii europeni, dupa cum reiese dintr-un comunicat de presa al Parlamentului European.

Astfel, Comisia Europeana ar urma sa examineze posibilitatea unei propuneri legislative pana la 1 iulie 2010, care sa aiba ca obiectiv specific acordarea de compensari pasagerilor acelor companii aeriene care intra in faliment.

Responsabilitatea reciproca

Potrivit europarlamentarilor, propunerea legislativa ar trebui sa defineasca inclusiv aranjamente financiare si administrative, inclusiv principiul "responsabilitatii reciproce pentru pasageri si pentru toate companiile aeriene care zboara spre aceeasi destinatie si care au locuri disponibile si care ar putea astfel asigura repatrierea acelor pasageri care se regasesc blocati intr-un aeroport strain, in caz de faliment al companiei aeriene."

Deputatii atrag atentia ca in ultimul deceniu s-au inregistrat cresteri substantiale ale numarului de transportatori aerieni relativ mici cu tarife reduse, care opereaza pe destinatii de vacanta recunoscute, independent de numarul de pasageri transportati.

In aceeasi perioada, in industria aviatiei s-au inregistrat 77 de falimente, care au avut ca rezultat, in anumite cazuri, "situatii in care mii de pasageri s-au regasit blocati la destinatia calatoriei, fara a putea sa utilizeze biletul de intoarcere".

Ultimul exemplu in acest sens a fost Sky Europe in aceasta vara, care nu a oferit nicio despagubire clientilor sai pentru biletele achizitionate.

Consolidarea drepturilor pasagerilor
Pentru a consolida pozitia pasagerilor in cazurile de faliment al unei companii aeriene, deputatii atrag atentia asupra mai multor optiuni, printre care asigurarea obligatorie pentru companiile aeriene, servicii de asigurare voluntara pentru pasageri, pe care companiile aeriene ar trebui sa aiba obligatia de a le propune, precum si stabilirea unui fond de garantie.

Eliberarea rapida a aeronavelor sechestrate
Parlamentul invita Comisia sa examineze posibilitatea eliberarii rapide a aeronavelor sechestrate de autoritatile nationale de reglementare, pentru ca acestea sa poata fi utilizate pentru repatrierea persoanelor blocate la destinatie.

 


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.