logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Peste 26 de mii de someri au beneficiat de cursurile pentru formare profesionala ale ANOFM, in 2009 Inapoi Valorificari Creante

18 Noiembrie 2009

Pana la sfarsitul lunii septembrie, ANOFM a cuprins in programele de formare profesionala peste 28 de mii de persoane, potrivit informatiilor furnizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Pana la 30 septembrie 2009 , in programele de formare profesionala organizate de ANOFM au fost cuprinse peste 28 de mii de persoane, din care 26.420 someri, 677 persoane din randul beneficiarilor de servicii gratuite de formare profesionala, altii decat somerii(persoane aflate in detentie, sau alte categorii defavorizate), iar 1.120 persoane din randul celor care nu beneficiaza de gratuitate.

Mentionam ca pentru anul 2009, ANOFM avea ca obiectiv, cuprinderea, in programele sale de calificare si recalificare, unui numar de 44.000 persoane, din care 2.000 de persoane pentru cursurile cu plata, iar 42.000 de persoane incadrate pentru serviciile de formare profesionala gratuite.

Categoriile vizate de ANOFM prin aceste cursuri sunt : somerii aflati in evidentele agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, persoane aflate in detentie, persoane angajate si cuprinse la cursuri in scopul prevenirii somajului, pentru care se asigura cofinantarea programelor de formare profesionala organizate de angajatori in conformitate cu prevederile art. 48^1 din Legea nr. 76/2002, persoane revenite in activitate dupa cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, persoane care si-au reluat activitatea dupa perioada de pensionare pentru invaliditate, precum si persoane din mediul rural.

Pana in luna septembrie a anului 2009, din cele 2.215 de programe de formare profesionala puse la dispozitie de ANOFM, au inceput 1.395, din care, 1.372 programe de calificare sau recalificare pentru persoanele care beneficiaza de gratuitate.

De asemenea,ANOFM a precizat ca in urma monitorizarii persoanelor care au abolsvit cursurile, a rezultat ca peste 12 mii de persoane au fost incadrate pe piata fortei de munca.

Cele mai multe optiuni exprimate de persoanele din randul somerilor au fost pentru cursuri din sectoarele:
-Electrotehnica, automatica, electronica, informatica/tehnologia informatiilor (operator introducere validare si prelucrare date, operator calculator electronic si retele);
-Turism, hoteluri, restaurante (bucatar, ospatar chelner vanzator in unitati de alimentatie);
-Comert (lucrator in comert);
-Constructii (zidar pietrar tencuitor, lucrator in structuri pentru constructii).

Trebuie retinut ca programul are in vedere recalificarea sau calificarea profesinala atat pentru persoanele cu studii medii si superioare( operator introducere, validare si prelucrare date; contabilitate asistata de calculator; inspector resurse umane), cat si pentru formare de competente comune (utilizarea calculatorului, prelucrarea informatiei) pentru persoanele care nu au absolvit liceul, in vederea asigurarii accesului la programe de instruire in domeniul IT .

Planul national de formare profesionala pentru anul 2009 al ANOFM face parte din Programul de Guvernare 2009-2012 si este finantat din Fondul Social European. O parte din programele de formare sunt finantate din Bugetul Asigurarilor pentru Somaj.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.