logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Primele noua banci straine si-au redus expunerea pe Romania cu 1,2 mld. euro Inapoi Valorificari Creante

26 Noiembrie 2009

Expunerea pe Romania a primelor noua banci straine s-a redus in perioada martie-octombrie cu 3,8%, respectiv 1,2 mld. euro, de la 31,5 mld. euro la 30,3 mld. euro, potrivit unor surse bancare prezente la intalnirea grupurilor financiare cu oficialii FMI, CE, BNR, de la Bruxelles. "Expunerile au scazut cu 600 milioane de euro in trimestrul al doilea si cu inca 700 milioane euro din iunie pana in septembrie, dar au crescut in luna octombrie cu 100 milioane de euro", au declarat sursele citate.

Dupa incheierea acordului de finantare internationala cu Romania, Fondul Monetar International si Comisia Europeana au abtinut acordul scris al primelor noua banci straine in functie de activele detinute in Romania sa-si mentina expunerile la nivelul inregistrat in luna martie a acestui an. Sursele citate au precizat ca expunerile celor noua banci straine au coborat chiar si cu pana la 4,4%, in luna august, dupa ce a plecat din Romania misiunea FMI pentru prima revizuire a acordului stand-by.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.