logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Selgros cere insolvenţa Flamingo International, pentru o datorie de aproape 70.000 lei Inapoi Valorificari Creante

06 Noiembrie 2009

Selgros Cash&Carry a actionat in instantă Flamingo International (FLA), cerand demararea procedurii de insolventa a retailerului de produse IT si electrocasnice, pentru o datorie de aproape 70.000 lei, a anuntat vineri Flamingo.

"Selgros nu a initiat nici un demers pentru a clarifica datoriile reciproce existente intre societatile noastre inainte de demararea acestei actiuni", se arata in comunicatul transmis de Flamingo.

"Intre Flamingo si Selgros a existat o colaborare de lunga durata, Flamingo avand calitatea de furnizor de produse IT si electrocasnice, iar Selgros avand calitatea de beneficiar, comercializand produsele achizitionate de la societatea noastra, prin lantul sau de magazine", se explica in comunicat.

Retailerul de produse electronice Flamingo International si-a adancit puternic pierderile in primele sase luni din acest an, la 22,19 milioane lei (5,25 milioane euro), in conditiile in care afacerile s-au comprimat cu 24% fata de perioada similara din 2008. In semestrul I din 2008, compania raportase o pierdere de 1,88 milioane lei.

Cifra de afaceri a Flamingo a insumat 369,14 milioane lei (87,27 milioane euro) in primele sase luni din 2009, cu 24% mai mica decat cea raportata pentru aceeasi perioada din 2008.

Cel mai mare actionar al Flamingo este Daniel Cinca, cu o detinere de 25,2% din capital, in vreme ce omul de afaceri Dan Adamescu detine prin intermediul firmelor Nova Trade si Astra 17,54% din actiuni. De asemenea, Alexandru Ion Tiriac controleaza 5,12% din capital, iar Flanco Holding are sub 5% din actiunile companiei.

De asemenea, luna trecuta, fondul de investitii QVT si-a vandut aproape in intregime participatia de 22% firmei Midfair Management Services, care are sediul in magazinul Unirea, detinut de familia Adamescu.

In urma acestei tranzactii, CNVM trebuie sa verifice daca firma Midfair este controlata de familia Adamescu sau actioneaza concertat cu reprezentantii acesteia. Daca se dovedeste ca firma este controlata de Adamescu, omul de afaceri este obligat sa faca oferta publica de preluare la Flamingo, intrucat ar detine concertat aproape 40% din actiuni.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.