logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Solutionarea dosarelor depuse la ONRC poate dura chiar si sase luni Inapoi Valorificari Creante

10 Noiembrie 2009

Termenul de solutionare a dosarelor depuse la Oficiul National al Registrului Comertului(ONRC) poate ajunge pana la sase luni, potrivit informatiilor furnizate de ONRC.

Pe fondul protestului magistratilor din luna septembrie, activitatea ONRC a fost blocata, institutia aflandu-se in imposibilitate de a respecta termenele de eliberare a certificatelor de inregistrare si a certificatelor de mentiuni cu documentele aferente, astfel incat numarul dosarelor amanate a ajuns in acea perioada la peste 20.000 de cereri, la nivel national.

Desi, termenul legal de eliberare a certificatului de inregistrare, si , dupa caz, a cerificatului de inscriere de mentiuni, potrivit art.8 alin.(3) din Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in registrul comertului , este de 3 zile, respectiv 5 zile, calculate de la data inregistrarii cererii potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila, ONRC a venit cu precizari referitoare la termenul real de solutionare a dosarelor depuse, ca urmare a protestului magistratilor din luna septembrie.

In aceste conditii, Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti a precizat ca, pana la data de 3 noiembrie 2009, numarul total de cereri de inregistrare era de 9.732, din care un numar de 1.700 cereri inregistrate au ramas nesolutionate, din perioada 1 septembrie - 23 octombrie.

Astfel, pentru cele 9.732 cereri de inregistrare aflate pe rolul ORC de pe langa Tribunalul Bucuresti pana saptamana trecuta, termenele de solutionare sunt atribuite pana la data de 7 decembrie 2009 pentru autorizari si 26 mai 2010 pentru modificari ale actelor constitutive.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.