logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Statul sa-si vanda companiile pe Bursa ca sa scoata bani Inapoi Valorificari Creante

18 Noiembrie 2009

Statul si-ar putea finanta nevoile de acoperire a deficitului si rambursare a imprumuturilor externe prin vanzarea de companii si ar fi de preferat sa apeleze la piata bursiera in acest sens, afirma presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Stere Farmache.

"Exista riscul ca Bursa sa ramana in preajma nivelurilor actuale de lichiditate si are nevoie de un soc care s-o scoata din aceasta stare ori pe partea de cerere, ori de oferta. Eu cred ca acest lucru s-ar putea rezolva printr-un soc pe partea de oferta, prin listarea companiilor de stat si privatizarea lor.

Speram ca aceste privatizari sa nu fie simple vanzari." El a dat ca exemplu recenta oferta publica initiala de pe Bursa din Polonia a companiei energetice Polska Grupa Energetyczna, prin care statul polonez a atras 1,5 mld. euro. Doar doua companii romanesti de stat, Transgaz si Transelectrica, au fost vandute pe Bursa in ultimii doi ani.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.