logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Statul trebuie sa ramburseze TVA de aproape 4 miliarde lei Inapoi Valorificari Creante

11 Noiembrie 2009

Pana la data de 31 octombrie, statul avea de rambursat TVA in valoare de aproape 4 miliarde lei, fiind inregistrate un numar de peste 10.000 de cereri, arata datele publicate miercuri de Agentia Nationala de Administrare Fiscala(ANAF).

Situatia deconturilor cu sume negative de TVA cu optiune de rambursare, arata ca la data de 31 octombrie 2009 comparativ cu 30 iunie 2009, numarul total al dosarelor aflate in curs de solutionare a ajuns la 10.600, cu o valoare totala de aproape 4 miliarde de lei. Dintre acestea 7.550 deconturi se aflau in termenul legal de solutionare, in timp ce ponderea deconturilor cu termenul de solutionare depasit a scazut la 22%, se arata in comunicatul ANAF.

ANAF precizeaza ca la 30 iunie 2009, numarul solicitarilor de rambursare a TVA-ului aflate in curs de solutionare se ridica la peste 8.700 de dosare, din care peste 4.700 de deconturi se aflau in termenul legal de solutionare, 850 erau suspendate, iar peste 3.000 deconturi aveau termenul de solutionare depasit. Valoare totala a deconturilor de TVA era la data de 30 iunie 2009 de peste 4.2 miliarde de lei.

De asemenea, ANAF arata ca la 31 octombrie 2009 numarul dosarelor de rambursare TVA aflate in curs de solutionare a crescut pana la 10.600, in valoare de aproape 4 miliarde de lei. Dintre acestea 7.550 deconturi se aflau in termenul legal de solutionare, inregistrand o valoare de peste 1.5 miliarde de lei. Crestere a numarului deconturilor aflate in termenul legal de solutionare se justifica prin faptul ca, la data de 25 octombrie a fost termenul legal de depunere aferent trimestrului III, cand numarul de deconturi depuse este mult mai mare decat la termenul de depunere lunar, explica ANAF.

In ceea ce priveste deconturile cu termenul de solutionare suspendat, se constata o scadere de la 9,8% la 6,9%, ceea ce inseamna ca, la data de 31 octombrie 2009, doar 736 deconturi aveau termenul de solutionare suspendat.

De asemenea, numarul deconturilor cu termenul de solutionare depasit la data de 31 octombrie a scazut la aproape 2.300 deconturi, in valoare de peste 1.7 miliarde de lei.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a introdus incepand cu luna iulie 2009, pe portalul sau, la sectiunea Informatii publice / Stadiul de solutionare al unui decont cu suma negativa de TVA, posibilitatea prin care orice agent economic poate verifica data la care se va achita suma solicitata pentru deconturile de TVA negativa cu optiune de rambursare si decizii aprobate.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.