logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Tiriac isi vinde participatia la Mercedes-Benz Romania Inapoi Valorificari Creante

20 Noiembrie 2009

Omul de afaceri Ion Tiriac, care controleaza grupul Tiriac Holdings, a batut palma cu grupul german Daimler pentru vanzarea participatiei de 49% pe care o detine in cadrul Mercedes-Benz Romania, un business de aproape 400 mil. euro in 2008, potrivit unor surse din piata, citate de Ziarul Financiar.
Ion Tiriac si-a construit imperiul auto din Romania de 800 milioane euro in 2008 format din importatorii marcilor Ford, Hyundai, Jaguar, Land Rover si din cei 40 de dealeri reuniti in cadrul TiriacAuto, pornind cu Mercedes-Benz, un brand pe care l-a adus in 1990 in Romania prin intermediul companiei Autorom.

Iesirea lui Tiriac din afacerea Mercedes-Benz ar reprezenta prima tranzactie importanta de pe piata auto locala de la inceputul crizei.

Piata auto este una dintre cele mai afectate industrii din Romania, dupa scaderi de peste 50% in fiecare luna din acest an. Nici vanzarile importatorului Mercedes-Benz nu au ramas imune la acest declin, compania raportand in primele zece luni ale anului un declin de 58%, la 3.300 de unitati.

Pe baza acestor rezultate si cifra de afaceri a importatorului s-ar putea situa doar la 60% din cea raportata anul trecut, respectiv 240 milioane euro.

Tiriac Holdings, grupul care reuneste toate afacerile miliardarului din auto, banci, asigurari si imobiliare, a inregistrat la nivelul anului trecut afaceri de peste 1,4 miliarde de euro.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.