logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
Transpunerea directivei europene pentru creditul de consum se va finaliza in ianuarie 2010 Inapoi Valorificari Creante

13 Noiembrie 2009

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor ar putea finaliza in ianuarie 2010 textul legii pentru transpunerea directivei europene pentru creditul de consum, astfel incat sa intre in Parlament in februarie, in conditiile in care directiva trebuie sa intre in vigoare pana la 12 iunie 2010.

Parlamentul European a adoptat in acest an o directiva pentru creditele de consum, care va aduce avantaje consumatorilor mai ales in ce priveste rambursarea anticipata. Directiva reglementeaza informatiile pe care firmele de credit trebuie sa le mentioneze in materialele publicitare referitoare la creditele de consum, astfel incat populatia sa fie corect si complet informata.

“Legea trebuie sa includa o formula de calcul exacta a platii lunare, in functie de niste indicatori care pot fi verificati”, a spus Mihai Meiu, director in cadrul ANPC.

Directiva prevede reducerea comisionului de rambursare anticipata la 0,5% in primul an si la 1% din al doilea an si stipuleaza ca masurile pe care le include nu se aplica contractelor in derulare la data aplicarii legii.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.