logo
Banii Dumneavoastra, prioritatea noastra

CE VREM DE CE NOI
 
TVA va creste la 22%, cota unica se mentine Inapoi Valorificari Creante

22 Octombrie 2009

Deloitte Romania anticipeaza o crestere a TVA, cel mai probabil la 22%, desi optima ar fi mentinerea cotelor actuale ale impozitelor si taxei pe valoarea adaugata.

Cota unica nu mai poate fi modificata pentru ca “este o reduta castigata la nivel national”, considera presedintele Deloitte Romania, George Mucibabici. El a adaugat ca va fi majorata Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) pentru a se acoperi nevoia de bani la buget, fiind “o taxa de incredere”. Intrebat la cel nivel crede ca va fi majorata taxa pe valoarea adaugata, Pieter Wessel, Tax Partner in cadrul Deloitte, a raspuns: “Pariez pe 22%”.

El a aratat ca, din punct de vedere al bugetului si al pozitiei competitionale, aceasta masura ar avea cele mai mici efecte negative, deoarece cresterea TVA nu implica si cresterea costurilor de productie. “Pot intelege, daca ai cu adevarat probleme sa cresti TVA”, a adaugat Wessel la lansarea raportului “Fiscalitatea romaneasca – Radiografia unei reforme incomplete”. Lansarea ideii privind cresterea TVA apartine presedintelui Traian Basescu, care a spus intr-o discutie cu usile inchise cu investitorii straini, ca TVA-ul ar putea fi majorat din 2010.

“Indiferent de presiunile Fondului Monetar International, cota unica ramane de neatins”, a afirmat presedintele, citat de un participant la discutie.


Scoala de Brokeri este noua entitate sub care se dezvolta initiativele de tip educational si de orientare profesionala ale societatii BURSA ROMANA DE CREANTE TM (BRC) . Ulterior, aceasta va reprezenta si platforma de perfectionare pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta profesie/cariera noua si de mare actualitate.
Criza profunda si piata creantiera exploziva impun valorificarea creantelor de catre oameni de specialitate, iar Scoala de Brokeri este unicul furnizor de orientare profesionala in domeniul bursei de creante si domeniile conexe acesteia.
Cu ajutorul lectorilor de valoare si a echipei de specialisti ne propunem sa dezvoltam potentialul resurselor umane din sectorul economic prin promovarea unor abordari inovative si raportate la situatia actuala de pe piata economico-financiara.

* Veti gasi in curand pe site toate informatiile necesare in legatura cu deschiderea Scolii de Brokeri.

©1992-2009 BURSA ROMANA DE CREANTE S.A. Toate drepturile rezervate.